Zaštita od sunca

Početna » Kristal Thermo » Zaštita od sunca

Moguće je izraditi potpuno transparentno izo staklo koje ima i solarnu kontrolu.

Funkcija solarne zaštite koja omogućava zaštitu protiv prekomjerne sunčeve topline može se postići sa staklima koja imaju dodatne performanse/premaze u svrhu snižavanja solarnog faktora.

KRISTAL THERMO iz programa SUN & SOLAR preporučujemo za objekte u kojima je staklena površina izložena suncu, gdje je izrazit rizik od pregrijavanja, na moru odnosno klimama gdje je veći broj sunčanih dana.

Nekada se solarni faktor mogao sniziti staklima bojenim u masi (planibeli u boji) ili solarnim refleksnim staklima u boji (sunguardi i stopsoli), a danas zbog svjesnosti i trenda iskorištavanja prirodne svijetlosti, postoje stakla kako za privatne obiteljske tako i za poslovne objekte koje daju optimalan odnos prolaska svjetlosti i topline sukladno klimama i položaju objekta.

Osim stakala u raznim bojama i tonovima, postoje potpuno transparentna stakla koja odbijaju solarnu radijaciju, dok u isto vrijeme propuštaju mnogo svjetlosti.  KRISTAL THERMO  SUN  &  SOLAR  omogućava  održavanje  ugodne  temperature,  manje  klimatizacije, smanjivanje troškova, prirodne i neutralne boje.

Prva ploča termo-paketa Međuprostor – širina lajsne Međuprostor – Plin Druga ploča termo-paketa Pozicija premaza Solarni faktor (%) UG-vrijednost (W/m2K) Propusnost svijetlosti (%)
Pregled G-Vrijednosti – Solarni Faktor
4 12 zrak 4 x 77 2,9 81
4 16 zrak 4 x 77 2,7 81
4 16 argon 4 x 77 2,6 81
4 16 argon 4 ClimaGuard Premium 3 62 1,1 79
4 ClimaGuard Solar 16 argon 4 ClimaGuard Premium 2 42 1,0 66
4 ClimaGuard Solar 14+14 argon [Troslojno staklo] 4 ClimaGuard Premium 2+5 38 0,6 59