Staklene zidne obloge

Početna » Kuhinje » Staklene zidne obloge

Dosadašnji trendovi pločica, a posebno fuga predstavljaju problem kada se iste zaprljaju ili zamaste pa kroz određeno vrijeme zbog vlage dolazi do pojave plijesni i gljivica koje sigurno nitko ne želi u kuhinji.

Trend stavljanja staklenih zidnih obloga umjesto klasičnih pločica je zaživio i kod nas. Staklo se lakše i brže čisti, manje se skupljaju nečistoće i nema fuga koje mnogi ne vole jer se teško održavaju i čiste.

Montaža stakla je vrlo brza i održavanje je vrlo jednostavno, što je najvažnije. U prosjeku,  kupovina stakla umjesto keramičkih pločica i njegovo postavljanje na zid je nešto skuplje od pločica, ali ako cijenu uspoređujemo s pločicama više kvalitete i dizajna, cijene se izjednačavaju u samom početku investicije, a sama lakoća održavanja kasnije štedi naše vrijeme i novac izdvojen za sredstva za čišćenje.

U svojoj ponudi nudimo i Clear Vision kaljena i bojena (emjalirana) stakla. To je tip stakla koje je izuzetno čisto i potpuno prozirno, jer obična stakla (float) sama po sebi imaju laganu zelenkastu nijansu te u nekim slučajevima Clear Vision daje bolju vizualnost i željenu boju. Kaljeno staklo se preporučuje u svim primjenama jer je otporno na visoke temperature i pet puta jače od običnog (sirovog) stakla. Pri postupku obrade na staklu se mogu izrezivati dijelovi predviđeni za utičnice, nosače, kuhinjska korita i slično. Rok trajanja stakla ne postoji.

Osim što se koristi kao zamjena za keramičke pločice, staklo se može ugraditi u aluminijske profile ili lijepiti na iveral i tako biti fronta kuhinje. Stakla koja se najčešće primjenjuju u aluminjskom ramu ili lijepe na fronte su također kaljena i emajlirana ili lacobel stakla.

Staklo kao zidna obloga se može koristiti i u drugim prostorijama, a ne samo u kuhinji.

Za zidne obloge Kristal preporučuje kaljeno staklo debljine 6 mm. Stakla se kale i emajliraju (boje) prema željenoj boji, uz mogućnost izrade različitih aplikacija na staklu.