Pyroclear®

Odabir za učinak osnovne cjelovitosti

Jedinstveno osmišljena tehnologija staklenog ruba čini proizvode Pilkington Pyroclear® pouzdanim i robusnim rješenjem u slučaju požara. Namijenjeno je za upotrebu kao prepreka za zadržavanje dima i kao protupožarno staklo s osnovnom cjelovitosti gdje se očekuje ograničenje požarnog opterećenja. Mogućnost izdržljivosti u požarnim testovima s rubovima pokrivenim do 15 mm prilično je rijetka i čini Pilkington Pyroclear® praktičnim, prikladnim rješenjem za različite situacije ostakljenja.

Posebna značajka proizvoda Pilkington Pyroclear® poboljšana je pouzdanost izvedbe koja se temelji na pažnji na detalje u tehnologiji, kvaliteti obrade i znanju o rizicima od požara na temelju više od
30 godina iskustva sa transparentnim protupožarnim staklom. Pilkington Pyroclear® jasan je izbor za isplativo protupožarno ostakljivanje s osnovnom cjelovitosti, bez obzira ostakljeno s ramom, nagnuto ili su potrebne aplikacije za zaštitu od dima.

Prednosti

  • Učinak osnovne cjelovitosti do 60 minuta (sukladno normi EN 13501-2 klasifikacija E)
  • Sigurna i dosljedna izvedba uz mogućnost praktičnog pokrivanja rubova okvira od 10 mm do 15 mm te je stoga prikladno za uobičajene protupožarne sustave za ostakljivanje.
  • Sigurna i dosljedna izvedba zbog posebno izrađenog rubnog sustava za pružanje visokog stupnja otpornosti na toplinsko opterećenja u slučaju požara.
  • Vrpca za zaštitu ruba kao sastavni dio proizvoda dobar je pokazatelj bilo kakve štete na rubu stakla.
  • Dostupno kao monolitno ili kao jedinice izolacijskog stakla visoke optičke kvalitete.
  • Impresivni rezultati u požarnim testovima i sveobuhvatnim programima požarnih testova.
  • Prikladno za isplativa protupožarna ostakljivanja koja se temelje na dizajnu temeljenom na riziku koji zahtijeva najnižu razinu zaštite od požara.