Samoperiva stakla

Početna » Kristal Thermo » Samoperiva stakla

Zahvaljujući premazu s dvostrukim učinkom, samoperivo staklo je staklo koje ostaje čisto cijelu godinu neovisno o vremenskim prilikama. Proces čišćenja u dvije faze počinje kada premaz koji se nalazi na staklu reagira u doticaju sa sunčevim zrakama i razbija organske nečistoće koje se nalaze na površini stakla. U drugoj fazi, kada pada kiša, hidrofilna priroda premaza omogućava da voda klizi po površini stakla, skidajući svu preostalu prljavštinu. Rezultat su smanjene crte i čistiji pogled. Premaz je također učinkovit kod smanjivanja vanjske kondenzacije na staklu. Najčešće se koristi za područja koja su visoka i teško dostupna za čišćenje kao npr. shopping centri, hoteli, stambeni prostori i sl.

Samoperivo staklo se može koristiti u kombinaciji sa staklima koja osiguravaju bolju toplinsku izolaciju, čime se smanjuju troškovi grijanja ili hlađenja. Premaz ne sadrži nikakve štetne sastojke za okolinu i zahvaljujući tome što se staklo samo čisti, smanjena je potreba za deterdžentima koji su štetni za okolinu.

  Premaz aktiviran UV zrakama

  Nakon instalacije stakla, specijalnom premazu je potrebno između 5 do 7 dana izlaganja dnevnom svjetlu da bi se u potpunosti aktiviralo.

  Organske nečistoće se razgrađuju

  Premaz razgrađuje prljavštinu i tako smanjuje otpor neorganske prljavštine.

  Kiša ispire prljavštinu

  Kapi vode se jednako raspoređuju u sloj. Voda onda sakuplja čestice prljavštine i ostavlja staklo čistim.

  Samoperivo staklo ima raznovrsne mogućnosti primjene i njegova upotreba praktički nema granica:

  • kao ograda koja omogućava sigurnost prolaznika dok u isto vrijeme pruža nesmetan pogled
  • bilo da je izloženo prirodnom ili umjetnom UV svjetlu, samočisteće staklo može ukloniti bakterije kada se upotrebljava s drugim sustavima za kontrolu bakterija zahvaljujući čemu se može koristiti u bolnicama i drugim kliničkim primjenama
  • zbog opasnosti od ručnog čišćenja može se koristiti kao staklo za nadstrešnice, koje također može biti okaljeno kako bi zadovoljilo sigurnosne standarde