Laminirano staklo

Početna » Staklo » Laminirano

Višeslojna zaštita

Sigurnosno laminirano staklo (VSG) predstavlja odličan izbor za sigurnosno ostakljivanje. Ovo staklo sastavljeno je od dvije ili više ploča transparentnog, obojenog, reflektirajućeg ili ornament stakla međusobno povezanih jednom ili više PVB (polivinilbutiral) folija velike čvrstoće na kidanje. Ova folija može biti bezbojna ili u boji, s poboljšanom zvučnom zaštitom te ima visok stupanj UV zaštite. Stakla mogu biti i u različitim debljinama.

U usporedbi sa sigurnosnim kaljenim staklom, sigurnosno laminirano staklo se u slučaju loma ne raspadne u sitne dijelove, što omogućava daljnje pružanje zaštite nakon loma. Pri mehaničkim promjenama zbog preopterećenja ili udarca, staklo puca, ali kako je sastavljeno sa folijom, štiti razbijeni otvor.

Ovo staklo koristi se za ostakljivanje prozora, vrata prostorija u kojima postoji opasnost od razbijanja oštrim predmetima, od provale i vatrenog oružja. Pogodno je za ostakljivanje objekata, krovnih konstrukcija, izloga trgovina vrijednosne robe, akvarija, ribnjaka, podova, ali naravno i za ostakljivanje poštanskih ureda, mjenjačnica, banki i drugih prostorija i objekata koji su česta meta provala.