Zaštita od sunca

Moguće je izraditi potpuno transparentno izo staklo koje ima i solarnu kontrolu.

Funkcija solarne zaštite koja omogućava zaštitu protiv prekomjerne sunčeve topline može se postići sa staklima koja imaju dodatne performanse/premaze u svrhu snižavanja solarnog faktora.

KRISTAL THERMO iz programa SUN & SOLAR preporučujemo za objekte u kojima je staklena površina izložena suncu, gdje je izrazit rizik od pregrijavanja, na moru odnosno klimama gdje je veći broj sunčanih dana.

Nekada se solarni faktor mogao sniziti staklima bojenim u masi (planibeli u boji) ili solarnim refleksnim staklima u boji (sunguardi i stopsoli), a danas zbog svjesnosti i trenda iskorištavanja prirodne svijetlosti, postoje stakla kako za privatne obiteljske tako i za poslovne objekte koje daju optimalan odnos prolaska svjetlosti i topline sukladno klimama i položaju objekta.

Osim stakala u raznim bojama i tonovima, postoje potpuno transparentna stakla koja odbijaju solarnu radijaciju, dok u isto vrijeme propuštaju mnogo svjetlosti.  KRISTAL THERMO  SUN  &  SOLAR  omogućava  održavanje  ugodne  temperature,  manje  klimatizacije, smanjivanje troškova, prirodne i neutralne boje.

tabela g vrijednosti

>SUN & SOLAR STAKLA