Staklene tuš kabine

tuš kabine

Kristal tuš kabine po mjeri su idealno rješenje za svaki prostor. Tuš kabine možete uskladiti sa gabaritima Vaše prostorije dajući prostran osjećaj u kupaonici. Kristal predstavlja različite sustave, modele, dizajn i karakteristike tuš kabina koje se izrađuju po mjeri Vaše kupaonice. Kao rezultat višegodišnjeg iskustva u proizvodnji, obradi stakla i proizvoda od stakla, Kristalovi su proizvodi visokog kvaliteta. Timovi ljudi sa znanjem i iskustvom u ovoj oblasti mogu lako razumjeti Vaše potrebe i pronaći najbolje rješenje koje odgovara Vašim zahtjevima i mogućnostima. Tuš kabine mogu biti instalirane na kadu ili direktno na keramičke pločice. Dizajn prostora za tuširanje ovisi od lokacije i namjene.

 

Opće karakteristike tuš kabinastakla za tuš

Stakla za tuš kabinu se izrađuju od sigurnosnog kaljenog stakla, od 8 ili 10 mm debljine. Kaljeno staklo je pet puta jače od običnog stakla, pa se iz tog razloga koristi u proizvodnji stakla za tuš kabine. Staklo može biti u boji, ornament ili transparentno (prozirno). Od aplikacija na staklu koristi se pjeskarenje – cijela površina ili po motivu. Radi lakšeg održavanja unutrašnje površine stakla, Kristal ima u ponudi i namjenska stakla za tuš kabine, Showerguard i Cristalguard, sa zaštitnim premazom.

 

Vrste stakala koja se najviše koriste za izradu tuš kabina

Transparentna stakla:

Stakla u boji/matirana/ornament s uzorkom:

 

 

 

 

 

 

 okoviOkovi

Okovi za tuš kabinu izrađeni su od visokokvalitetnog mesinga, a potom kromirani specijalnom tehnologijom kako bi imali dugotrajnost. Jamstvo na okove ovisi od modela i proizvođača i odnosi se na broj otvaranja vrata koji iznosi od 50.000 do 500.000 uz pravilno i redovito održavanje, pridržavajući se općih smjernica za održavanje tuš kabine. Dihtovanje se vrši pomoću silikonskih guma (raznih tipova). 

Kabine sa zaokretnim vratima

Po načinu otvaranja tuš kabine dijelimo na:  fiksne tuš kabine (fiksni tuš paneli) i otvarajuće tuš kabine koje mogu biti sa zaokretnim ili kliznim vratima.

Zaokretna vrata

Klizno otvaranje

Fiksne tuš pregrade se najčešće koriste tamo gdje nema prostora ili potrebe za vratima na tuš kabinu, a odlikuje ih  moderan dizajn i jednostavnost.