Profili

Aluminijski profil

header_helimaAluminijski profil se koristi kao međuprostor za izradu izo stakla. Profil određuje razmak između unutarašnjeg i vanjskog stakla. Vrlo je važno da je profil otporan na savijanje i uvijanje radi očuvanja oblika tijekom izrade i ugradnje u izo staklo.

Iz našeg  prodajnog asortimana nudim aluminijski profil u širinama od 5,5 mm do 26,5 mm i visini od  6,5 mm i 8 mm. Dužina profila je 4,5 ili 6 m ( 6 m je najprodavaniji). Najčešće se nabavlja i prodaje profil u boji aluminija, ali se  također može nabaviti i u bijeloj, crnoj, zlatnoj, boji bronze i sl. Isporuka se vrši u kartonskim, metalnim kutijama, ili drugačije, ovisno o naručenoj količini. Uz alumijske profile profile nudimo sve vrste pvc kutnika, kao i konektore.


PVC profil

Primjenom Thermix distancera u izo staklu mogu se postići znatne uštede energije. Kalkulacijom za kompletni prozor dokazana je znatna ušteda toplinskog gubitka.
Izo staklo koje je sastavljeno sa aluminijskim distancerom uzrokuje brže hlađanje unutarnjeg ruba ostakljenja u toploj prostoriji zbog povišenog toplinskog strujanja. S druge strane, poznato nam je da je aluminijum materijal koji dobro provodi toplinu i to rezultira hladni rub izo stakla što dovodi do pojave kondenzata na samom staklu. Stalnom pojavom to dovodi do stvaranja gljivica, štete na prozoru posebno drvenih prozora.

thermix

Izo staklo izrađeno s al. distancerom (profilom) Izo staklo izrađeno sa PVC distancerom ( Thermix)

Trenutačno važeće europske norme za energetsku efikastnost nalažu da se pri obračunu toplinskog gubitka ne uzima samo gubitak topline kroz staklo i prozorski okvir već i toplinski gubitak kroz rub stakla.


Prednosti izrade Izo stakla s Warm Edge Thermix Plus

  • 1-2°C toplija površina;
  • Smanjena pojava kondenza na rubu stakla;
  • Sprječava oštećenja prozora zbog nakupljanja kondenza;
  • Smanjuje gubitak topline;
  • Moguća kombinacija u svim ostakljenjima iz proizvodne linije KRISTAL THERMO

Kao i kod izrade stakla s konvenscionalnim aluminjskim profilom, izo staklo s thermix plus profilom može biti izrađeno s tzv. duplex profilom koji stvara na efekt više manjih površina u izo staklu.

thermix

Sa Thermix® Wiener Sprossen Vaš prozor će izgledati kao normalni prozor s prečkama. Ugrađeni profili (Wiener sprossen) nemaju izravan kontakt s površinom stakla što je idealno za stakla sa niskoemisionim premazima koji su jako osjetljivi na oštećenja, što omogućuje toplinski vrlo dobre vrijednosti i time štedi energiju. Thermix® Wiener Sprossen se izrađuju od fiberglasa ojačane plastike, materijali su UV-otporani i ne umanjuju toplinsku vrijednost što je slučaj kod konvencionanih duplex profila.

alu profil alu profil 2

Thermix® Wiener Sprossen su dostupni u dimenzijama od 21,4 x 11,4 mm, 25,4 x 11,4 mm i 31,4 x 11,4 mm. Za troslojne izo jedinice, dostupni su u širinama od 21,4 x 9,4 mm, 25,4 x 9,4 mm i 31,4 x 9,4 mm.

Thermix® Wiener Sprossen su dostupni u 6 standardnih boja: RAL 9005, RAL 7035, RAL 9016, RAL 7040, RAL 8003 i RAL 8016.

* Standardno na stanju: Profil Thermix plus spacer širine od 10 – 20 mm u boji RAL 9005 i RAL 7040; Thermix® Wiener Sprossen 25,4x11,4 mm.


Ukrasni profili

U ponudi imamo i ukrasni profil kao što je:

  • Elisabeth (dim.: 5x18,5 x 25 mm, 8x18 mm,8x25 mm i dužine 3 m)
  • Venezia (dim.: 8x18 mm,10x18 mm,8x26 mm,10x26 mm, 8x45 mm, 10x45 mm, dužine 3 m)
  • Baviera (dim.: fi 6 mm, dužina 3 m)
  • Twin (dim.: od 6,5 do 19,5 mm dužine 3)
  • Twin 2 (dim.: od 9,5 do 11,5 mm dužine 3 m)

Navedni ukrasni pofili dostupni su u raznim bojama. Uz ukrasne profile nudimo i sve vrste križića, konektora i slične elemnete potrebne za ugradnju.


Baviera
baviera

Elisabeth

elisabeth

 

Twin & Twin2

twin

Venezia
venezia